cap
noticies
 
       
     
Notícies
 
   

· ESDEVENIMENTS

· PREMSA I RÀDIO

· MULTIMEDIA

· ENLLAÇOS

 
   
 
       
     
ESDEVENIMENTS
 
         
     

Espectacle "Crits de resistència"

Teatre de Bunyola
22 de març de 2019 -20,30h.

 
   
Bunyola

La revolució serà feminista o no serà, avui divendres dia 22 de març, a les 20:30h al Teatre municipal de Bunyola, Crits de Resistència d`Àngels Cardonas Palmer i Maria Victòria Secall , un espectacle poeticomusical que comptarà, entre altres, amb la música de l’Electronic Landscapes de Kingdinskyi l’actuació de Joana Abrines, Marga Rotger i la Coral Minuet.

(M. Victòria Secall al facebook de dia 22-03-2019)


 
         
         
         
     

Espectacle "Crits de resistència"

Teatre d'Alaró
24 de novembre de 2018 -19h.

 
   
Alaro

Així vam celebrar, cridar i cantar el dia contra la violència masclista, amb la vida per bandera i la resistència ahir, ara, i sempre, al teatre d'Alaró, amb la deliciosa coral de Marisa Verger, la cançó per a les dones de Guillem d'Efak, la música de Kingdinsky i els poemes seleccionats que hem confegit les dones per a plantar cara.

(M. Victòria Secall al facebook de dia 25-11-2018)


 
         
         
         
     

Espectacle "Crits de resistència"

Auditori de Porreres
17 de novembre de 2018 - 19,30h.

 
   
Porreres

Amb la música de Kingdinsky i Guillem d’Efak acompanyant gloses, poemes i cançons de denúncia i autoafirmació, vam oferir “Crits de Resistència” a l’Auditori de Porreres, crits d’apoderament de les dones i referents que encoratgen a continuar construint el mon que desitgem, més just i lliure de violències i crims. “La revolució del nou segle, o serà feminista o no serà”.

(M. Victòria Secall al facebook de dia 18-11-2018)


 
         
         
        amunt
       
     
PREMSA I RÀDIO
 
         
         
     

Entrevista a la revista "Brisas"

Llorenç Capellà
1 de febrer de 2020

 
   
Brisas

En Llorenç Capellà publica una entrevista al Brisas d'aquest cap de setmana que em va fer davant de la Misericòrdia un dia de pluja i vent en el que jo encara arrossegava mal a la cama esquerra i al genoll. Davant d'un cafè i una aigua ens van transcorrer dues hores bones volant. Jo, que no treballava, em vaig oblidar del mal i crec que per a ell no va ser una purga. Crec que vàrem estar ben a gust. A mi m'ha costat reconèixer algunes de les respostes. Xerrarem en català i la meva veu vista en castellà en ocasions m'ha resultat estranya.Moltes gràcies Llorenç per fer-nos visibles i per compartir aquesta estona tan agradable. A Jaume Morey per les fotos. Gràcies també a Última Hora, que sempre té un espai per a la poesia i la Literatura.


Mària Victòria Secall

 


 
         
         
     

Crònica al diari "Última Hora"

sobre "El perfum del llorer"

Clara Ferrer
25 de gener de 2019

 
   
Clara Ferrer

Gràcies Clara Ferrer per la xerrada fluïda i agradable com és estar amb tu, per les coincidències i el reconeixement, per pensar en mi i les dones que fem les històries petites silenciades, per fer-nos visibles


Mària Victòria Secall

 


 
         
         
     

Crònica al diari "Última Hora"

sobre "El dia que va néixer Orlando"

Rosa Planas
1 de desembre de 2018

 
   
Rosa Planas

Unes lúcides reflexions de l'escriptora Rosa Planas sobre poesia, a rel del meu poemari "El dia que va néixer Orlando". Parlen del fet d'escriure, però també del risc, del compromís i de la vida mateixa. Gràcies amiga Rosa Planas Ferrer per les paraules i la reflexió. Emoció i bellesa certament em mouen, empatia i llibertat, fluid i pedra


Mària Victòria Secall

 


 
         
         
     

El dia de les dones escriptores al diari "Última Hora"

Clara Ferrer
14 d'octubre de 2018

 
   
Escriptores

El Dia de les Escriptores és una commemoració recent, que va tan sols per la seva tercera edició, però ha esdevingut una cita ja importantíssima per a la visibilització de les dones autores, tant amb actes físics com amb accions a les xarxes socials. I ho seguirà sent mentre hi hagi desigualtats entre els escriptors i escriptores i aquestes no tinguin el mateix reconeixement que seus homòlegs masculins, mentre s’hagi de fer arqueologia literària per recuperar autores i reconstruir la nostra història literària i mentre hi hagi desequilibris en el tractament dels escriptors en funció del seu gènere. Per tant, no només és necessari i està justificant, sinó que potser s’hauria de lamentar que no hagi arribat abans.

Maria Antònia Massanet

 


 
         
         
     

Crònica al diari "Última Hora"

sobre "El dia que va néixer Orlando"

Josep Pizà Vidal
24 d'agost de 2018

 
   
Orlando

Companys d’existència contemporània, quin goig és compartir la vida amb gent extraordinària. I quin goig poder llegir llibres de qualitat, en base a la llibertat, l’inconformisme i la rebel.lia. Així, si us ve de gust, no us perdeu el meu article al periòdic Última Hora titulat “El dia que va néixer Orlando”, en el qual parl del darrer poemari de l’excel.lent poeta Maria Victòria Secall.Visca la cultura en tots els seus formats! Enhorabona i endavant les atxes!


Josep Pizà Vidal

 


 
         
         
     

Entrevista a "Diario de Mallorca"

Dins la secció "Dones d'avui"

Lourdes Duran
6 de març de 2016

 
   
Lourdes Duran

Lourdes Duran m'ha fet una entrevista a la seva secció "Dones d'avui", publicada a Diario de Mallorca avui diumenge 6 de març. Li agraesc que hagi pensat en jo i que divulgui aquelles coses que són importants per a mi en temes d' educació i desenvolupament emocional . Va ser un guster compartir amb ella els temes de llenguatge, educació, poesia i dona que són cabdals per a nosaltres: infància, música, llibertat, igualtat i poesia, la memòria de qui som i el desig d'un món millor. Prest farem un cafè per continuar. Dues dones assegudes fora rellotge són "perilloses"


 
         
         
     

Trobada d'escriptors de Mallorca

Dins dels actes de la Diada de Sant Jordi de l'any 2015

La Sapiència - Palma
11 d'abril de 2015

 
   
Sant Jordi 2015

 

Ahir dissabte al matí, a la font de la Plaça de sant Jeroni, davant de La Sapiència, ens vam trobar, convocats per Última Hora ( com cada any ho fan quan s'acosta sant Jordi a diferents indrets emblemàtics de Ciutat ), els escriptors i escriptores de Mallorca. Feliços. A la major part, tot i que remuguem, ens agrada acudir-hi perquè és una bona ocasió de veure'ns plegats, saludar-nos i fer bulla de pati d'escola. A la Clastra de la Sapiència hi creix una glicínia que enamora, i té un arxiu de llibres que et transporta. Jutjau. Jo vaig passar una bona estona. A la fi tots acabam cercant-nos al diari el dia que hi sortim a la foto de família. El temps s'estotja en aquestes coses.


(M. Victòria Secall al facebook de dia 12/04/2015)

 
         
         
     

Trobada d'escriptors de Mallorca

Dins dels actes de la Diada de Sant Jordi de l'any 2012

Sa Llonja - Palma
14 d'abril de 2012

 
   
trobada

 

Los escritores han celebrado 15 años de reencuentros y también de presentaciones, especialmente entre los autores más jóvenes, con una visita a Sa Llonja, reabierta después de su rehabilitación. La cita arrancó en el año 1997, con un encuentro en el Parc de la Mar. Desde entonces, la convocatoria se ha repetido ininterrumpidamente hasta consolidarse como cita anual de los literatos mallorquines o residentes en la isla.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Àngel Terrón, Joan Manresa, Miquel Bezares, Martí Santandreu, Guillem Rosselló Bujosa, Rosa Maria Colom, Rafel Crespí, Isabel Peñarrubia, Miquel Àngel Lladó, Miquel López Crespí, Miquel Mas Ferrà, Miquel Segura, Antoni Serra, Miquel Sbert, Maria Victòria Secall, Lluís Servera, Víctor Gayà, Pere Joan Martorell, Antoni Vidal Ferrando, Pere Huguet, Bernat Nadal, Federico Gallego, Rosa Planas, Pere Arbona, Àngels Cardona, Miquel Ferrà, Lluís Maicas, Joan Guasp, Joana Pol, Carles el Saure, Javier Cánaves.

(Diari "Última Hora" de dia 22/04/12)

 
         
         
   
Entrevista a IB3 ràdio parlant del llibre "Obert per defunció"
 
     
 
   
obert

· Ronda Llibres - Entrevista Obert per Defunció (Part 1) [IB3 Radio, 23-12-06]

  

 mp3 Descarregar (9.67Mb) (10'33'')

· Ronda Llibres - Entrevista Obert per Defunció (Part 2) [IB3 Radio, 23-12-06]

    

  mp3 Descarregar (7.22Mb) (07'53'')

 
         
       
   
Participació de Maria Victòria Secall al programa Mallorca en Xarxa d'ONA MALLORCA, parlant de "La Catosfera literària"
 
         
   
catos

· Mallorca en Xarxa (Part 1) [Ona Mallorca, 27-06-2008] 

     

      mp3 Descarregar (11.1Mb) (27'57'')

· Mallorca en Xarxa (Part 2) [Ona Mallorca, 27-06-2008]

     

      mp3 Descarregar(10.0Mb) (25'00'')

 

 
   

 

 
        amunt
       
     
MULTIMEDIA
 
     

Maria Victòria Secall i Patrícia Álvarez presenten el llibre de poemes 'Frontissa' a l'Espai VilaWeb

 
   
Frontissa

 

 
         
         
     
Maria Victòria Secall recita per a la celebració del Dia de les Dones Escriptores el 15 d'octubre de 2020
 
   
Dones escriptores

 

 

 
         
         
     
Pep Nadal cantant el poema "Records d'infantesa" de Maria Victòria Secall
 
   

Un poema de: Maria Victòria Secall Música, veu, arranjaments, mescles i màster: Pep Nadal Aquest poema está extret del poemamari "El perfum del llorer" de Maria Victòria Secall

Pep Nadal

 

 

 

 
         
     
Ricard Garcia recita el poema "I si caure no fos... " de Maria Victòria Secall
 
   

"I si caure no fos..." poema del llibre EL DIA QUE VA NÉIXER ORLANDO de Maria Victòria Secall, Finis Africae Ed., Palma, 2018

 

 

 

 
         
         
     
Pep Nadal cantant el poema "Tristesa" de Maria Victòria Secall
 
   

Una balada a ritme de swing a la tristesa serena que ens habita a la tardor i a la vida latent que espera renéixer. Sobre un poema de Maria Victòria Secall

Pep Nadal

 

 

 

 
         
         
     
Pep Nadal cantant el poema "Núvols" de Maria Victòria Secall
 
   

Núvols va néixer d'una melodia evocadora de sentiments i imatges. Hi posàrem paraules , les que ens dictava la música, sense pensar-hi, deixant-se dur, com un joc . Les imatges imaginades van agafar cos i les paraules veu entre núvols i mar, serenament cap un destí d' èter i aigua, fetes cançó. Acceptar les pèrdues, gaudir de la incertesa i ser un amb la natura

Maria Victòria Secall

 

 

 

 
         
         
     

Maria Victòria Secall al XIè Encontre de Poesia dels Països Catalans Francesc Calvet 2018 a Es Castell (Menorca).

 
   
Es Casteii

 

 
         
         
     

Maria Victòria Secall presenta el llibre de poemes 'El dia que va néixer Orlando' a l'Espai VilaWeb

 
   
Orlando

 

 
         
         
         
     
SOM ELLES, un documental d'Aina Riera sobre la producció poètica femenina contemporània i de Mallorca
 
   

Al documental SOM ELLES, Aina Riera, ha reunit un grup de dones que escriuen i diuen poesia a un espai ple de màgia i complicitat. Ens descobreix bocins inèdits de les poetes, els seus somnis i ideals.


Les poetes que s'inclouen al documental són:
Antònia Vicens
Margalida Tous
Aina Ferrer
Marta Bertrán
Joana Maria Abrines
Maria Victòria Secall
Glòria Julià
Antonina Canyelles
Àngels Cardona
Maite Brazales
Maria Antònia Massanet

 

 

 
         
       
         
         
     
Maria Victòria Secall recita el seu poema "Ariadna"
 
   
ariadna

 

 

 
         
         
     
Valentin Mendoza cantant el poema "Ariadna" al Teatre Municipal de Felanitx
 
   
ariadna

 

 

 
         
         
     
Valentín Mendoza cantant el poema "Ariadna" de M. Victòria Secall
 
   
ariadna

 

 

 
         
         
     
Valentín Mendoza cantant el poema "Ariadna" de M. Victòria Secall (versió duet)
 
   
ariadna

 

 
         
         
         
     
Poema "La corranda de l'aigua" de M. V. Secall musicat per en Josep Harp (harmònica i veu) estrenat a les I Jornades de Blocs i Literatura
 
   
blocs

 

 
         
         
         
         
         
         
        amunt
       
     
ENLLAÇOS
 
         
   
pendol

EL PÈNDOL DE PETITES OSCIL·LACIONS

Potser no anem mai enlloc i amb prou feines aconseguim un centre de gravetat, petit , quasi sense matèria, des d'on oscil·lem lleugerament...

 
         
   
Kingdinsky

KINGDINSKY

Els sons de la vida i les notes de la llum i de la fosca. Música electrònica que et fa viatjar al cor de les coses essencials.

 
         
   
Fartdart

FART d'ART

Recitals Poètics. Tallers de Poesia. Poesia al Carrer. Poesia a l’Escola.
Espectacles Multidisciplinaris. Tallers de Creació.

 
         
   
josepharp

JOSEP HARP

Harmònica en català: Iniciació, música personal, eines, crítica musical, novetats i agenda de concerts

 
        amunt